Как да избереш най-подходящия лаптоп или компютър за теб?

07.04.2020
Работиш ли от вкъщи? А взимаш ли често работата със себе си, където и да отидеш? Имаш ли нужда от лаптоп или естеството на твоите занимания изисква мощния хардуер, присъщ на настолните компютри?

Лаптопът и компютърът са важни инструменти, от които зависи твоята ефективност и професия. Ето защо, когато усетиш, че се нуждаеш от нов лаптоп или смяна на своя настолен компютър, не прибързвай да се впускаш в необмислени действия. Да, на всеки се случва да направи импулсивна покупка заради интересна промоция с голяма отстъпка. Но когато говорим за закупуване на лаптоп или компютър, то изборът ти трябва да е информиран и осъзнат. Затова, преди да започнеш да търсиш онлайн или да излезеш по магазините, те съветваме да си зададеш два въпроса:

1. „От какъв лаптоп/компютър наистина имам нужда и за какво ще го използвам?“ 
2. „С какъв бюджет разполагам?“

Едва тогава ще имаш отправна точка, която ще ти помогне да избереш най-подходящия компютър или лаптоп за теб.

В тази статия ще разгледаме най-подходящите модели лаптопи и компютри съобразно професията, хобито ти или твоето основно занимание и ще ти дадем някои полезни съвети в търсенето на твоя нов дигитален спътник.


 

Ако просто искаш да бъдеш онлайн и да разпускаш с някой филм

от всяко кътче на дома си, не е нужно да инвестираш прекалено голяма сума в машина с чудовищен хардуер. В тази ситуация лаптопът е за предпочитане пред настолното РС. Всеки преносим компютър с дисплей до 15.6 инча, 8GB RAM памет и стандартен процесор е идеален за сърфиране в интернет, слушане на музика и гледане на филми. Ако не възнамеряваш да изнасяш своя лаптоп извън дома си, можеш да заложиш и на някой с малко по-обемни размери, което вероятно ще ти гарантира и по-ниска цена.


 

Ако си в непрестанно движение

най-вероятно имаш някоя от следните професии:
• Управител/мениджър
• Търговски представител
• Project мениджър
• Административен мениджър

В общи линии, ти никога не се задържаш на едно място и почти не се нуждаеш от настолен компютър. Вероятно прекарваш дните си в много срещи (както с клиенти, така и с колеги), а лаптопът е твой основен помощник. Той винаги е в готовност да ти асистира в завършването на поредната презентация или изпращането на важен имейл секунди преди да се отдадеш на нова порция активна комуникация.

В такъв случай е добре да избереш лаптоп, който е лек, тънък и с издръжлива батерия, за да можеш лесно да го носиш със себе си и да не се притесняваш от това колко често трябва да го зареждаш. Препоръчително е той да разполага и множество портове (HDMI, VGA или Display Port), за да може презентациите ти да бъдат перфектни във всякакви условия.

Тъй като си представително лице на своята организация, можеш да си позволиш избора на преносим компютър, който е стилен и изискан, за да създаваш винаги силно впечатление. Ако се спреш на бизнес клас лаптоп, няма да сгрешиш, защото всеки такъв притежават опцията за свързване с докинг станция. Тя ти позволява да превърнеш преносимия си компютър в настолен за още по-продуктивна и по-ефективна работа в онези моменти, когато все пак оставаш в офиса си.

Що се отнася до хардуерните параметри, е добре да избереш лаптоп с дисплей с големина 13.3 инча или 14.1 инча, за да осигуриш компактността и лекотата, от които се нуждаеш. За всеки човек от бизнеса 8GB RAM и до 256GB хард диск са напълно достатъчни за перфектното изпълнение на всички офис задачи.

Подходящи модели лаптопи за теб са:
Fujitsu Lifebook E744 – готов за всички предизвикателства в офиса и предпочитаният избор на административните и офис мениджърите.
Dell Latitude E7450 – премиум изработка и елегантен стил, които допълват имиджа на всеки мениджър или търговски представител. 

Ако работиш в офис, но често взимаш работата си вкъщи

Всеки, който работи в офис, се занимава с голямо количество административни задачи. Макар и да не му се налага да излиза много, офис човекът често носи работата си вкъщи. Вероятно вече имаш бизнес клас настолен компютър, който твоята компанията е осигурила, но по този начин те приковава към служебното пространство.

Как тогава да се справиш със задачите, когато се наложи да работиш у дома?
Имаш два варианта.

Ако искаш да имаш точно определен кът, предназначен само и единствено за работа, заложи на компактен настолен компютър, който заема малко място в твоя дом. Неговият хардуер трябва да се справи и с най-тежките Excel таблици, а подходящи за теб са настолни машини като Lenovo ThinkCentre или Fujistu Esprimo.

Но ако обичаш да довършваш някой доклад късно вечер на дивана, след като децата са си легнали и целият свят е утихнал, те съветваме да заложиш на бизнес клас лаптоп, който геройски понася оперирането с множество таблици, презентации и текстови файлове едновременно. Той трябва притежава SSD диск, за да не ти се налага да чакаш дълго при отваряне на големи електронни таблици със сложни макроси. В този случай ти препоръчваме HP ProBook 650 G1 – бизнес клас лаптоп, който освен всичко изброено притежава и Numpad (цифрова клавиатура), която е изключително ценна за всеки счетоводител и финансов специалист. Не забравяй, че бизнес клас лаптопите в Impacto.bg имат един силен коз – възможността за свързване с докинг станция, която бързо и лесно превръща преносимия компютър в настолен.


 

Ако обичаш да пишеш

то добрата клавиатура е всичко за теб! Ако си копирайтър, писател, поет, дори специалист от научната сфера (като докторант или професор), ти не само обожаваш, но и живееш, за да пишеш текстове.

Мисълта ти се движи толкова скоростно, че се нуждаеш от лаптоп с превъзходна клавиатура, която е ергономична, свежда печатните грешки до абсолютния минимум и издържа на интензивното ти темпо. Неслучайно посочваме лаптопа като най-подходящия избор за теб, защото знаем, че креативността не се случва само пред едно и също бюро. Ти се нуждаеш от гъвкавост и от лесно преносим лаптоп, с който да се отдадеш на своето дар слово и да пишеш от всяко кътче на дома си, от всяко кафене, от всяка библиотека – изобщо от всяко място и по всяко време.

Лаптопите на Lenovo от серията ThinkPad притежават клавиатури, неведнъж отличавани с награди за дизайн. Те са сочени за най-добрите и най-ергономичните, създавани някога. А тъй като тази серия е от бизнес клас, ти ще можеш да свържеш своя лаптоп с докинг станция и да го превърнеш в настолен компютър веднага щом пожелаеш.


 

Ако си ученик или студент

се нуждаеш от преносим и компактен лаптоп, който да не заема много място и който да издържа дълго време на батерия, за да можеш да си водиш записки по време на лекции. В същото време той трябва да е и достатъчно мощен, за да можеш бързо и лесно да напишеш своите доклади и да подготвиш своите презентации.

Добър избор са т.нар. 2-в-1 устройства, които съчетават таблет с Windows 10 и подвижна клавиатура (като Microsoft Surface Pro 3). Но нека това не те заблуждава – те притежават хардуер, който е почти еднакъв с този на стандартните лаптопи и по нищо не отстъпва на техните параметри.

2-в-1 устройствата се характеризират с ниска консумация на енергия и издържат до 8 часа на батерия. Това ги прави изключително ценни за всеки ученик или студент, който води активни записки по време на лекции и уроци. А след края на учебния ден ще разполагаш с достатъчно батерия, за да изгледаш поредния филм или да сърфираш в любимите си сайтове до късно през нощта.


 

Ако си фотограф, дизайнер, видеограф, инженер или архитект

най-вероятно твоят дом е и твой офис.

При продължителен работен ден, който често надхвърля стандартните 8 часа, е най-добре да се спреш на мощен настолен компютър, който е създаден за голямо натоварване. Като професионалист, който се занимава с графичен дизайн, видео или фото обработка, знаеш, че не можеш да правиш компромиси с хардуера.

Когато избираш десктоп компютър за професионална употреба, те съветваме да се спреш на модел с топ процесор от серията Intel Core i7, Intel Core i9 или Intel Xeon. По този начин ще си осигуриш лека и гладка работа без „забиване“. От съществено значение е и видео картата, а сред най-добрите професионални опции са чиповете на nVidia от серията Quadro. Друг важен компонент е RAM паметта, която според нас трябва непременно да е поне 16GB – особено ако използваш множество видове софтуер едновременно. Залагайки на SSD диск вместо HDD, ще имаш и високи скорости на обработка на информация, което е ключово при обработката на дълги видеа с голямо количество RAW материал.

Ето някои продукти, които определено ще ти допаднат:
HP Workstation Z440
Dell Precision T3600


Но това че домът ти е и твой офис, не означава, че никога не го напускаш.

В зависимост от професията ти, твоята работа може да е свързана с фотосесии, заснемане на видеа, посещения на обекти или срещи с клиенти. А когато си на път, няма как да вземеш зверски мощния компютър със себе си.

В тези случаи е добре да имаш powerhouse лаптоп, който да ти помага в работата извън офиса. Лаптопът е важен инструмент за всеки дизайнер, видеограф, фотограф и архитект, защото с него бързо превръщаш идеите си в реалност. Той е особено необходим, когато си на снимки и имаш нужда да прегледаш или обработиш част от заснетите кадри. Също така, когато се срещаш с клиенти, си осигуряваш бързина на работа и си спестяваш неудобството от това, че за пореден път тежките графични програми отнемат цяла вечност да заредят.

В избора на мощен лаптоп за всеки визуален създател отново няма място за компромис. Изискванията за топ процесор, много RAM памет и бърз SSD диск остават, а допълнителен плюс ще е, ако намериш машина с достатъчно голям дисплей и IPS матрица.

Продуктите от серията на HP Zbook, както и конфигурациите на Dell Precision M4800, се характеризират с мощни компоненти, които ще улеснят твоята работа във всички ситуации. Те са подходящи за всички дизайнери, фотографи, видеографи, архитекти и инженери, които трябва да работят по средни и големи проекти, но се нуждаят и от мобилност, която да не жертва ефективността им по време на път. 

Ако си запален геймър

Спокойно можеш да заложиш на настолен компютър, който да притежава:
Мощен процесор и достатъчно RAM памет
Страхотна видео карта (GPU), която да можеш да ъпгрейднеш в бъдеще;
Голям SSD диск, на който има място за всичките ти игри

В Impacto.bg ще намериш гейминг компютри в 3 категории:
  1. Casual Gaming – бюджетни решения, подходящи за леко игрово натоварване и любими заглавия като Fortnite
  2. Game Ripper – среден клас гейминг компютри с до 16GB RAM памет и до 8GB видео карта
  3. Monster Gaming – топ гейминг компютри с чудовищен хардуер, който ти осигурява чудовищно преживяване
 

Impacto.bg - лаптопи и компютри за всеки на супер цени!

При нас ще намериш огромно разнообразие от бизнес клас лаптопи и компютри, внесени директно от Западна Европа. Преди да ти ги представим, нашият екип подлага всеки един компонент от твоята бъдеща придобивка на щателна проверка. Всеки продукт преминава през 10 различни теста за качество и достига до теб една ако издържи всички тях.

Когато ни посетиш, но не знаеш какъв компютър или лаптоп да избереш, нашият екип ще те консултира напълно безплатно. Заедно ще определим най-подходящото решение за теб, съобразно твоите нужди и бюджет, без да те подтикваме да взимаш импулсивни решения.

И понеже лаптопите и компютрите, които предлагаме, не са еднакви, ще се уверим, че знаеш какво точно има „под капака“ на продукта, който ти предоставяме, и дали компонентите, които стоят под красивата опаковка на твоята нова придобивка, са подходящи за ежедневието ти. Нашите лаптопи и компютри разполагат със съвременен хардуер, който ще покрие твоята необходимост за дълго време напред. Но ако прецениш, ние винаги можем да направим частичен ъпгрейд, за да ти осигурим още по-добро преживяване със закупения лаптоп или компютър.

Вече 16 години подбираме най-качествените бизнес клас лаптопи от Западна Европа и ти ги предоставяме на изключително разумни цени, с 12 месеца гаранция и опция за лицензиран Windows 10.
Ако имаш каквито и да е въпроси, ние сме винаги близо до теб. Ето защо можеш:
да ни посетиш на място в гр. Пловдив, ул. Лерин 16 Г
да ни се обадиш на телефон +359 32 66 31 30
да ни пишеш в онлайн чата на нашия уебсайт или да ни изпратиш имейл на office@impacto.bg
да се свържеш с нас във Facebook Към всички новини

Безплатна доставка

Безплатна доставка за поръчки над 199450 лв.

Windows

Вземете легален Windows на изгодна цена

Гаранция и сервиз

Всички наши продукти са с гаранция

Купи на изплащане

Може да закупите всеки наш продукт на изплащане

Не пропускай най-атрактивните предложения.