Защо бизнесът избира компютърна техника втора употреба?

11.11.2019
Дойде ли време да обновиш своята офис техника? От една страна, този момент е страхотен – ново начало и нова готовност да свършиш неща, за които не ти е минавало през ум до момента. Но от друга – имаш ограничен бюджет, в който трябва да поместиш нуждите на целия си екип.

Ако искаш да смениш компютърната техника в своята фирма, не е нужно да прибягваш до чисто нови продукти от големите търговски вериги. Спокойно можеш да избереш компютри, лаптопи и монитори втора употреба – и за това има повече причини, отколкото предполагаш.
 

Да започнем с най-важното: компютърната техника втора употреба ти спестява пари

Малкия и среден бизнес често трябва да се справя с различни предизвикателства, докато едновременно с това се конкурира с големите играчи на пазара. Неслучайно, той разполага с по-ограничен финансов ресурс, който трябва да се използва рационално точно там, където трябва. Ако ръководиш по-малка фирма, трудно може да си позволиш огромна инвестиция, но в същото време се нуждаеш от качествено компютърно оборудване, което е функционално, издръжливо и позволява ъпгрейд.

Взимайки употребявана компютърна техника от бизнес клас, ти не само осигуряваш комфорт и повишена продуктивност на своя екип, но и спестяваш част от своя бюджет, която можеш да вложиш другаде.
 

Вероятно не се нуждаеш от последно поколение процесор и видео карта

По-голямата част от малкия и средния бизнес използва своята техника за стандартна административна работа като: писане на имейли, изготвяне на документи и доклади, финансово-счетоводни дейности, сърфиране в интернет, онлайн чат и др. Тези задачи могат да бъдат извършвани еднакво добре дори от лаптопи и компютри, които не притежават последно поколение хардуер. Достатъчно е да разполагаш с поне 8GB RAM памет, двуядрен процесор и минимум 250GB хард диск. Ако предпочиташ настолен компютър, подходящ за теб е Dell OptiPlex 7010, а за оптимална продуктивност в движение ти препоръчваме Lenovo ThinkPad T450. Разбира се, ако използваш активно софтуер за графичен дизайн, проектиране или видео обработка, ще се нуждаеш от по-мощни машини.
 

Компютърната техника втора употреба прави бизнеса ти отговорен към опазването на околната среда

Потребителската електроника е сред най-големите замърсители на околната среда. За изработката на всяко едно устройство се използват пластмаса (получена от фосилни горива) и много ценни и редки метали, чието образуване е отнело милиони години.

По информация на Gartner Inc., през третото тримесечие на 2019 година са продадени близо 68 милиона персонални компютри в глобален мащаб. За създаването само на 1 от тях всеки производител е вложил 244 кг фосилни горива, 22 кг химикали и 1.5 тона вода (по данни на TurtleWings.com). Eто защо, закупуването на компютри и лаптопи втора употреба от страна на бизнеса редуцира екологичния отпечатък, който индустрията оставя върху нашата планета. Този аспект лесно може да бъде използван като елемент от корпоративната социална отговорност, т.е. стратегията, която твоята компания възприема, за да подпомага средата и обществото, сред които оперира.
 

Impacto.bg – сигурният партньор за бизнеса
Чисто новите компютри, лаптопи и монитори достигат до нас почти като на конвейер, но тяхната цена понякога не отговаря на нуждите или условията на бизнеса. Ето защо в Impacto.bg ще намериш употребявана компютърна техника от бизнес клас, която напълно пасва на потребностите на малките и средните фирми. Всеки наш продукт е внесен директно от Западна Европа, а преди да достигне до теб е преминал през 10 теста за качество. Можеш да го получиш по всяко време, с 1 година гаранция и с лицензиран Windows. Ако желаеш, можем да направим и хардуерен ъпгрейд на желан от теб компонент.

Имаш въпроси? Разгледай предложенията на сайта ни, обади ни се на телефон 032 622 496 или ни пиши на office@impacto.bg
 

Прочети още от нашия блог:

Защо да НЕ използваме нови лаптопи и компютри?
5 причини да избереш компютър или лаптоп втора употреба от Impacto.bg
Кой е подходящият лаптоп за твоята дейност или професия?

  Към всички новини

Безплатна доставка

Безплатна доставка за поръчки над 199450 лв.

Windows

Вземете легален Windows на изгодна цена

Гаранция и сервиз

Всички наши продукти са с гаранция

Купи на изплащане

Може да закупите всеки наш продукт на изплащане

Не пропускай най-атрактивните предложения.