USB Памети (флашки)

Преносима памет Kingston

Преносима памет Kingston

17.00 лв.

128 GB

USB Type C

1 - 1 от 1 Продукта (1 стр.)

USB Памети (флашки)

USB паметта е изобретена от Фудзио Масуока – инженер в компанията Toshiba, през 1984 година. Флашката може да бъде прочетена произволен брой пъти, но записването в нея е ограничено (обикновено около 10 000 пъти). Причината е, че за извършването на запис е необходимо отначало да се изтрие участъкът от паметта, а участъкът може да издържи само ограничен брой изтривания.

Факт е, че преносът на данни е от съществено значение в днешно време. 

Какво е флаш памет

Флаш памет е устройство, което се ползва за запазване и пренос на данни чрез USB порт за свързване. Тези устройства са малки по размер и нямат нужда от захранване, за да работят. Флашките се използват за качване на различни файлове, които след свързване, стават достъпни на други устройства.

Предимства на USB паметите

Едно от основните предимства на флашките пред RAM и DRAM паметта, е възможността да запазва информацията, независимо от наличието или липсата на ток. 

Ако трябва да сравняваме флашките с твърдите дискове, CD-ROM и DVD, то предимството на USB паметта е в отсъствието на движеща се част. 

Каква USB памет да изберете?

Има няколко важни характеристики, които трябва да имаме предвид при избора на флаш памет. Видът порт, който ползва флашката, е от голямо значение. Засега най-разпространен е тип “A” порт, но тип “C” става все по-популярен сред новите устройства. Други важни параметри са:

  • капацитет - 2GB÷512GB;
  • стандарт за скорост - USB 1.0/2.0/3.0/3.1;
  • протоколи за сигурност.

USB памет от Impacto

Ако имате въпроси или искате да направите поръчка, не се колебайте и се свържете с нас на тел. +359 32 622 496, на имейл office@impacto.bg или на място в нашия магазин в Пловдив.


Покажи повече

Безплатна доставка

Безплатна доставка за поръчки над 199450 лв.

Windows

Вземете легален Windows на изгодна цена

Гаранция и сервиз

Всички наши продукти са с гаранция

Купи на изплащане

Може да закупите всеки наш продукт на изплащане

Не пропускай най-атрактивните предложения.