Геймърски компютри

Компютър Gaming Fractal design R5

Компютър Gaming Fractal design R5

420.00 лв.

Intel Core i5-6600k

16 GB DDR4

480 GB

1 - 1 от 1 Продукта (1 стр.)

Геймърски компютри / Компютри за игри 

Въпреки че преносимите компютри все повече завземат пазара, настолните машини все още имат някои предимства. Това е особено осезаемо при извършването на определени операции, които изискват много мощни компютри с висока производителност. Често се закупуват специални компютри за игра, които осигуряват максимално добро потребителско изживяване, благодарение на специфичната си конфигурация. 

Какво са геймърски компютри?

Геймърските компютри са машини, които са специално проектирани, за да поемат натоварването от съвременните тежки видео игри. За разлика от другите видове компютри, геймърските компютри се отличават с усъвършенствани възможности за графична обработка, за да могат да работят с все по-големи резолюции. В повечето случаи, този тип машини са изградени с по-скъпи и модерни технологии, които разширяват възможностите на системата.

Какви са предимствата на геймърските компютри?

Независимо, че геймърските компютри са произведени с цел да посрещнат нуждите на любителите на съвременните компютърни игри и реалности, те изпълняват и много други задачи. Някои от тях са работа с програми за видеообработка, звукозапис и онлайн стрийминг, работа с архитектурни и дизайнерски програми, 3D моделиране и други. Това означава, че характеристиките на този тип компютри включва по-мощни производителни компоненти като една или повече видео карти, както и много мощен процесор. Тези характеристики на компютрите за игра ги превръща в изключително мощни компютри, които не само могат да изпълняват голям обем от задачи, но и са предпазени от сриване на системата в следствие на претоварване и прегряване, благодарение на ефективната охладителна им система.  

На какво трябва да обърнем внимание при избора на геймърски компютри?

Гейминг индустрията е една от най-бързо развиващата се. Всеки ден се появяват нови прекрасни светове и реалности, в които създателите на игрите ни провокират да се потопим. За да могат да посрещнат изискванията на съвременните игри, геймърските компютри трябва да предоставят висока резолюция, над средна скорост на паметта, хард диск с голямо пространство за съхранение, захранване с висока мощност, високопроизводителен процесор, мощна видеокарта и други.

Основните компоненти за геймърски компютър са:

  • Кутия (шаси)
  • Дънна платка (MOBO)
  • Процесор (CPU)
  • Памет (RAM)
  • Видеокарта (GPU)
  • Захранване (PSUs)
  • Охладителни системи (вентилатори и др.)

Защо да изберем геймърски компютър втора ръка от Impacto?

Геймърските компютри са изключително мощни машини, които позволяват много широк спектър от операции и дейности, които могат да бъдат осъществявани с тях. Това означава, че цената на машината ще бъде много висока. 

Закупувайки компютър за игра втора употреба от Impactо си осигуряваме изключително надеждна и ефективна машина на достъпна цена. В бъдеще ще можем да добавяме към нея определени хардуерни подобрения, за да може да посрещнем нуждите на най-новите игри на пазара. Но първоначалната инвестиция, за компютър в този клас и с тези завидни работни параметри, може да се осъществи на изключително изгодна цена. 

Impacto предоставя 12 месеца гаранция, а дългогодишният опит на екипа е позволил да разработи 20 стриктни критерия, по които избира техниката, която да внесе и предложи на българския потребител. 

Покажи повече

Безплатна доставка

Безплатна доставка за поръчки над 199450 лв.

Windows

Вземете легален Windows на изгодна цена

Гаранция и сервиз

Всички наши продукти са с гаранция

Купи на изплащане

Може да закупите всеки наш продукт на изплащане

Не пропускай най-атрактивните предложения.